Restaurant De Wensboom

Restaurant De Wensboom open

Het restaurant De Wensboom is open.  Rob Geus opende dit restaurant in het najaar van 2017 samen met Fritella. Het is een bijzonder restaurant voor iedereen geworden.

Het nieuwe restaurant, aan het Middeldijkerplein 28 in Barendrecht, Zuid-Holland, is gevestigd in het oude restaurant van een verpleeghuis. ,,De bewoners kregen opwarmmaaltijden, geen verse meer. Families kwamen hier met zelf meegebracht eten en thermoskannen, aten van plastic bordjes. Dat was toch wel armoedig”, vertellen Rob en zijn vrouw Suzanne. Suzanne werkt als verpleegkundige in het verpleeghuis. Ook Rob kwam er zodoende met enige regelmaat.
Rob: ,,Zo ontstond het idee om hier meerdere dingen te integreren: het eerste leerwerkbedrijf in de horeca in Barendrecht, verse maaltijden voor bewoners en een gezinsrestaurant waar kinderen zich goed kunnen vermaken.”

Geus: “Ik geloof hier heilig in. Het is een sociaal plan: mensen met afstand tot de arbeidsmarkt komen hier werken, we maken dagelijks verse maaltijden voor bewoners van het aangrenzende verpleeghuis en iedereen is welkom hier te komen eten.”
Per avond kunnen er zo’n honderd gasten terecht. Een deel van het restaurant is voor de kinderen. Overzichtelijk, met een hekje, zodat ouders rustig kunnen eten en koffiedrinken.

Rob is super enthousiast. Online laat hij weten: “Vandaag 1 week open!!?En wat een belangstelling, echt top!! Ben zo trots op de doelgroep??”

Opening De Wensboom
De Wensboom