A Fish Named Fred

A fish named Fred: kleding met een onderscheidend design

Na ‘A Fish Called Wanda’, de komische film uit 1988 met John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline en Michael Palin, is er sinds ruim tien jaar ook ‘A fish named Fred’, een kledingmerk dat opvalt doordat het veel ‘vissen’ in haar designs verwerkt.

Naast het onderscheidende design staat A fish named Fred ook bekend om het gebruik van hoogwaardige materialen en constructie. Het merk gebruikt alleen de beste stoffen, zoals katoen en linnen, om ervoor te zorgen dat de kleding comfortabel te dragen en duurzaam is. De producten zijn gemaakt om lang mee te gaan en veel van de klanten komen seizoen na seizoen terug om nieuwe items te kopen.

A fish named Fred is een merk dat veel ‘vissen’ in haar designs stopt.

A fish named Fred is een merk dat veel ‘vissen’ in haar designs stopt.

A fish named Fred werd opgericht in 2011 door Rob Schalker, Martin van den Nouwland is in een later stadium bij het bedrijf gekomen. Het bedrijf is op een missie, zoals het op de website schrijft, om de wereld – inclusief de wereld van de sportvisserij – gelukkiger en kleurrijker te maken!

De kleding van A fish named Fred staat bekend om de felle kleuren, eigenzinnige patronen en ongewone texturen, die helpen om deze producten en de mensen die het dragen op te laten vallen. Het merk biedt een breed scala aan herenkleding en accessoires, met een focus op gedurfde en speelse ontwerpen.

Luchtige kleding voor een verblijf in warmere streken.

Luchtige kleding voor een verblijf in warmere streken.

Jaarlijks worden er twee collecties gelanceerd. A fish named Fred staat bekend om de unieke prints, volledig geïnspireerd op het thema van de collectie. Deze kleurrijke prints worden in huis gemaakt door het eigen styling team.

Wat is het precieze verhaal achter A fish named Fred? In 2011 had Rob Schalker (de huidige CEO) een nieuw concept in zijn hoofd. De vloeren waren al gekozen, de geur in de winkel ook en zelfs de muziek die op de vloer zou moeten klinken was al duidelijk. Alleen had het concept nog geen naam.

Ook tal van accessoires zijn beschikbaar onder dit label.

Ook tal van accessoires zijn beschikbaar onder dit label.

Na eindeloze gesprekken met allerlei mensen, die vooral met namen kwamen die niet origineel waren, kwam zijn dochter kwam met de naam ‘Freddy fish’. “Freddy Fish, Freddy Fish… Wat moet ik daarmee?”, dacht Rob. Later besloot hij op het internet te gaan zoeken. Freddy Fish bleek een personage in een videospel te zijn. Dat kan niet, A Fish Called Fred zou problemen krijgen met Warner Brothers. ‘Maar die naam klinkt echt goed’, dus besloot Rob de domeinnaam afishnamedfred.com en de handelsnaam A fish named Fred te registreren.

A fish named Fred heeft een sterke aanhang, vooral onder mannen die een statement willen maken met hun modekeuzes. Het merk is een bestemming geworden voor iedereen die waarde hecht aan individualiteit en zelfexpressie en zich wil onderscheiden van de massa. Tot de bekende Nederlanders die kleding van het merk dragen behoren Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring, Martien Meiland, Henk Poort, Hans Dulfer, Patrick Stoof, Tim & Tom Coronel, Rob Geus en onze ‘eigen’ visgids Johan Struwe.

Niet alles is bont gekleurd, een jack in traditionele kleuren.

A fish named Fred is een merk met een verfrissende kijk op mannenmode en de producten voegen zeker een vleugje plezier en persoonlijkheid toe aan elke garderobe. Of je nu op zoek bent naar een nieuw overhemd, een broek of een uniek accessoire, A fish named Fred heeft iets voor elke stijlbewuste man.

 

A fish named Fred
Tel. +31 (0)20 – 6173 685
Website: www.afishnamedfred.com

Category:
Date: